Gewoon Gaaf

Wij werken met Gewoon Gaaf!

Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van gaatjes (cariës). Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!

Uit recent wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder gaatjes kan leiden.

Doe ook mee met Gewoon Gaaf!

Wil jij ook een gaaf gebit voor je kind? En dat je kind met een gezonde mond opgroeit? De Gewoon Gaafmethode voor kinderen van 0-18 jaar helpt daarbij. Onder begeleiding van je mondzorgverlener kun jij samen met je kind het gebit gaaf en zijn mond gezond houden.

Gewoon Gaaf toch? Doe je mee?

Vanaf het eerste tandje is het belangrijk om met poetsen te beginnen en is het al verstandig om naar de tandarts te gaan. Dit kan ook betekenen dat uw kind eerst met u meekijkt om te wennen.

Nadat kinderen op controle komen bij de tandarts, kunnen ze daarna naar de preventieassistent. Daar krijgen ze indien nodig poetsinstructies, kan tandplak en/of tandsteen worden verwijderd en krijgen ze eventueel een fluorbehandeling. Dit gebeurt uiteraard op een leuke maar leerzame manier.

Ook indien u als ouder/verzorger minder vaak naar de tandarts gaat, kan uw kind vaker komen. De behandeling bij kinderen tot 18 jaar wordt namelijk volledig vergoed en er gaat ook niks van het eigen risico af.

Bel gerust voor het maken van een afspraak en maak bij voorkeur een afspraak op de dag dat de preventieassistent aanwezig is.

Tot ziens!