top of page
Periodieke controle bij Tandheelkunde de Woudvaart
Woudvaart website wave 3.png

Periodieke

controle

 
 
Bovenkant

Opgroeien met een gezonde mond!

Over periodieke controle

De kindertandarts kent het gedrag dat past bij de leeftijd van uw kind, zodat hij/zij een goede inschatting kan maken van de draagkracht voor een eventuele behandeling. Kinderen staan bij ons altijd centraal en we nemen tevens de tijd die nodig is om uw kind vertrouwd te raken met de tandarts.

 

Zorg ervoor dat u regelmatig met uw kind bij de tandarts of mondhygiënist(e) komt. Het doel is namelijk om het kind spelenderwijs aan de tandarts te laten wennen. Wij kunnen ten alle tijde een ‘wenafspraak’ inplannen. Hoe regelmatiger u komt, des te fijner het voor het kind is. De tandarts raadt dan ook aan om vanaf het doorbreken van de eerste tand al naar de tandarts te komen. Wellicht is kijken in de mond dan niet helemaal mogelijk maar het geven van preventieve adviezen is in deze periode van groot belang voor de verdere ontwikkeling van het gebit van uw kind. Met behulp van een spiegeltje of een tandenborstel beginnen we om bijvoorbeeld eerst met het tellen van de tandjes.

 

Kindertandheelkunde valt tot 18 jaar in de basisverzekering en is dus volledig vergoed. Ons advies is om minimaal elk half jaar voor controle met uw kind naar de tandarts of mondhygiënist(e) te gaan ook al gaat u zelf 1x per jaar. In sommige situaties is het nodig uw kind vaker te zien. Bijvoorbeeld wanneer de kans op het ontstaan van gaatjes groot is.

De kids kamer!

Onze praktijk heeft een ruimte die specifiek is ingericht voor kinderen. Het is een speciale behandelkamer met een kindvriendelijke uitstraling. In deze kamer zijn veel kleuren en ook de apparatuur is meegenomen in een kindvriendelijke stijl. Zodoende kunnen ze spelenderwijs kennis maken met de moderne kindertandheelkunde.

Voorkom angst voor de tandarts, tips:

Gewoon Gaaf

Wij bij Tandheelkunde de Woudvaart vinden het erg belangrijk dat kinderen met een goede mondgezondheid opgroeien zodat eventuele gebitsproblemen in de toekomst worden voorkomen. Omdat wij preventie zo belangrijk vinden, bieden wij de cariës preventiemethode Gewoon Gaaf aan. Dit plan is erop gericht om u en uw kind spelenderwijs aan te leren hoe het proces van gaatjes stopt, de mond gezond wordt gehouden en schade aan het gebit wordt voorkomen. Wij besteden aandacht aan het poetsen van de tanden en oefenen dit ook samen met uw kind. Het is aangetoond dat Gewoon Gaaf tot 70% minder gaatjes kan leiden bij kinderen! Elk kind verdient toch een gewoon gaaf gebit?

 

Wilt u meer informatie over Gewoon Gaaf? Klik dan hier.

Gewoon Gaaf - Tandheelkunde de Woudvaart

Veelgestelde vragen

Contact
bottom of page