top of page
Spoeddienst bij Tandheelkunde de Woudvaart
Woudvaart website wave 3.png

Spoeddienst

 
 
SPOEDDIENST
Spoeddienst - Tandheelkunde de Woudvaart

Spoedeisende zorg binnen reguliere behandeltijd

 

Buiten onze openingstijden om, is er altijd een dienstdoende tandarts oproepbaar. Dit wisselt per week en per weekend. De dienst is uitsluitend bedoeld voor patiënten waarvan de eigen tandarts afwezig is en voor mensen die geen tandarts hebben. Hij is niet bedoeld voor mensen die overdag geen tijd hebben om naar de tandarts te gaan.

Overdag zijn deze diensten alleen voor klachten zoals pijn, nabloedingen, ongevallen en evt. uitgevallen vullingen. De avonddienst is alleen voor zeer dringende spoedklachten zoals nabloedingen en ongevallen.

Dienstregeling

U kunt hier het overzicht van de praktijk die spoeddienst heeft vinden.

Spoeddienst - Tandheelkunde de Woudvaart

Spoedeisende zorg buiten regulieren behandeltijd

U kunt ons de hele dag bereiken via ons 051 9293 770. We zullen uw klacht beoordelen en indien noodzakelijk krijgt u dezelfde dag een afspraak bij uw eigen tandarts of bij diens verhindering/ afwezigheid een beschikbare collega. Ons doel is u zo spoedig mogelijk van de klacht af te helpen.

Advies voor pijnbestrijding
vóór het bezoek

We willen nooit dat onze cliënten pijn hebben.

Het mag duidelijk zijn, maar toch belangrijk op te merken, dat het onbehandeld laten van kleine problemen kan leiden tot een groter probleem. Dit willen we hoe dan ook voorkomen en raden u dan ook aan altijd, dus ook met kleine klachten, contact op te nemen met de praktijk. Zo blijven we de grotere problemen voor, blijft de behandeling beperkt en uiteindelijk werkt dit vaak ook kosten besparend.

Hoe we met spoed omgaan

We zullen u plannen voor een afspraak en beoordelen wat we kunnen doen om uw ongemak onder controle te houden voorafgaand aan uw bezoek aan onze tandartsen. Eenvoudige problemen proberen we dezelfde dag op te lossen.

Pijnbeheersing

Soms is er sprake van tandheelkundige problemen, zonder erge pijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn onder meer:

• Een breuk in tand of vulling

• Een verloren vulling, inlay of kroon

• Een scherp randje wat irritatie veroorzaakt

• Zwelling van het tandvlees

• Bloedend tandvlees

 

Mocht dit het geval zijn, dan willen we u toch graag op tijd zien. Soms kunnen deze gebeurtenissen pijnvrij beginnen, maar dan snel op een pijnlijk niveau komen. In sommige gevallen kan het handig zijn (indien mogelijk) een kleurenfoto te sturen zodat we een eerste indruk krijgen en de ernst kunnen inschatten. Dit kan inhouden dat een noodingreep niet noodzakelijk is en dat we meteen een gerichte afspraak kunnen plannen voor definitief herstel wat uiteraard ook weer kostenbesparend werkt!

De kosten

Indien uw eigen tandarts afwezig is en u bij ons in de dienst behandeld wordt dient u er rekening mee te houden dat er contant afgerekend moet worden.

Wat wordt er tijdens een spoeddienst aan kosten in rekening gebracht?

De tandarts bepaald met u samen wat de beste behandeling voor u is om van de klacht af te komen. Hier zitten de normale kosten aan vast die u overdag bij ons ook betaald. Extra kosten die aan een spoeddienst gekoppeld zijn zijn de toeslagen weekendbehandeling, avondbehandeling of nachtbehandeling.

 
Code
M/T*
Prestaties
Tarief
bottom of page