top of page
Wortelkanaalbehandeling bij Tandheelkunde de Woudvaart
Woudvaart website wave 3.png

Wortelkanaal

behandeling

 
 
WORTELKANAAL
Over

Het laatste redmiddel om uw tand of kies te behouden

Over wortelkanaalbehandeling

In de tanden en kiezen zit van binnen een ruimte (pulpa) met levend weefsel. De pulpa bestaat uit bloedvaten en zenuwen. Door irritatie, infectie of beschadiging kan het weefsel gaan ontsteken. Dit gaat vaak ook samen met een kloppende pijn. De tandarts kan de pijn wegnemen door het ontstoken weefsel te verwijderen en het zenuwkanaal af te sluiten.

Hoe raakt mijn weefsel ontstoken?

 

Er zijn meerdere redenen waarom uw tand of kies ontstoken kan raken, bijvoorbeeld tandbederf, een lekkende vulling of door een ongeluk. Gevoeligheid bij het waarnemen van warm en koud, een opgezwollen wang of hevige kiespijn kunnen signalen zijn van een dergelijke ontsteking. Het kan ook voorkomen dat een ontsteking krachteloos verloopt. Uw tandarts komt er dan achter bij het maken van een controle foto of tijdens het vullen van de kies. 

Wortelkanaalbehandeling bij Tandheelkunde de Woudvaart

In onze praktijk werken wij zeer zorgvuldig, volgens de hoogste standaarden. Wij maken vaak gebruik van een microscoop en/of laser tijdens de behandelingen om de slagingskans van de behandeling te vergroten. Ook maken wij gebruik van de computergestuurde verdoving (Quicksleeper), om zodoende het discomfort bij onze patiënten te minimaliseren.

Behandeling

De behandeling

De wortelkanaalbehandeling bestaat uit 3 verschillende fasen. Allereerst hebben we het consult/vooronderzoek, daarna de behandeling en vervolgens de juiste nazorg voor een goed herstel.

De risico's

De volgende complicaties kunnen optreden tijdens een wortelkanaalbehandeling:

  • Het achterblijven van een vijltje in de wortelpunt

  • Het vijltje volgt de vorm van het wortelkanaal niet, en perforeert de wortel

  • Een deel van de kies/tand kan afbreken

  • Soms zijn de kanalen niet te vinden

Voordelen

Voordelen van de behandeling

 

De kosten van deze behandeling

Hieronder staan de kosten die kunnen worden gerekend bij een behandeling. De kosten geven een indicatie wat bepaalde elementen van de behandeling kosten echter, hangt het af van de precieze behandeling, op maat per patiënt, wat de totale kosten zullen inhouden. Uw behandelend tandarts/mondhygiënist stelt u op de hoogte van de kosten van de behandeling.

Kosten
FAQ

Veelgestelde vragen

Contact
bottom of page