top of page

Kindertandheelkunde

Bijgewerkt op: 27 feb. 2022

Wij focussen sterk op preventie. Wij nemen de tijd voor een goede diagnostiek zodat we er vroeg bij zijn, mocht er iets aan de hand zijn. Problemen aan het gebit voorkomen doen de we onder meer met Gewoon Gaaf. Dat is een programma van het Ivoren Kruis en geeft ouders en kinderen voorlichting over een gezond gebit. Mochten er toch gaatjes zijn ontstaan, dan wordt bekeken welke behandeling het best bij uw kind past en hoe die zo prettig mogelijk kan worden uitgevoerd. We willen de behandeling in één keer goed doen. Daarom kiezen wij in de meeste gevallen voor het plaatsen van een kroontje zodat er niet gevuld hoeft te worden. Op die manier wordt het gaatje gestopt en kan de cariës niet overgaan op andere tanden en kiezen. Grootste voordeel van deze behandeling is dat er niet hoeft te worden verdoofd en geboord. Dit is wat wij verstaan onder non-invasieve tandheelkunde.

KINDSKAMER

Een bezoekje aan onze praktijk is helemaal niet vervelend voor kinderen, maar juist leuk! Dat heeft niet in de laatste plaats te maken met de speciale kinderkamer. Een van de behandelkamers is kort geleden helemaal omgetoverd tot kinderkamer. Er staan twee grappige behandelstoelen in de vorm van een vriendelijk dinosaurusje, op de muur hangt een grote, vrolijke print van een bos, en er liggen dinoknuffels. Die knuffels zijn speciaal voor het geven van instructie en hebben daarom een extra groot gebit, zodat de assistenten daarop hun poetsuitleg kunnen geven.


Hieronder een sfeerimpressie van de kids kamer:


Komt het eerste tandje van uw kind door? Bent u al een tijd niet meer langsgeweest met uw kind? Neem uw kind dan mee naar Tandheelkunde de Loten! Wij zorgen ervoor dat uw kind zich op zijn gemak voelt.


Team Tandheelkunde de WoudvaartΣχόλια


bottom of page